Dagbok; Jul-Sep2018

30Aug2018: Cavalier King Charles uppfödning avslutad.

Detta var sista Cavalier KC kullen hos oss- Molly, Esther och Alice- finaste små töserna!

Tyvärr är vår lilla uppfödning av Cavalier KC avslutad. Detta pga vår stamtik blev felbehandlad efter en kärna fastnat i tarmen och hon avled, sedan attackerades hennes högt meriterade dotter Molly av en Schäfer och en Labrador som har skadat Mollys rygg så illa att vi aldrig kommer att kunna ta valpar på henne! Det känns så fruktansvärt då Molly är en riktig pärla, men hennes hälsa får gå före vår starka längtan om att ta en kull efter henne så nu står vi utan vårat eget avelsmaterial och då är det inte lika roligt längre. Molly stannar givetvis livet ut hos oss, mattes lilla pälsboll!

SE fliken Tax: Valpar och T-Kullen. Där finns bilder på valpar födda 18Aug2018

18Aug2018; Inez Valpar är födda!

18Aug2018  kom vår efterlängtade T-Kull. Födda på dgn 60. 4 hanar +2 Tikar. Kraftiga pigga valpar, mor och de små mår utmärkt.
e: FIJ(d)CH,FIJ(G)CH Komukorven Veksi
u:NORDJ(d)CH,SEVCH,SEUCH Quickmatch Iögonfallande Inez

Hane finns till salu till bra jägarhem!

04Aug2018; Hilde på utställning i Finland

Utställningsresultat fr Finland 04Aug2018, domare Tanya Ahlman- Stockmari: Ragnhild Timberfox vom Eisenstein juniorklass: Excellent, CK, reserv cert och slutligen Bästa Tik-2. 

03-05Aug2018: Holly går Grytprov!

Holly är trött efter grytprov!

Per reste till Malax och startade Holly på Grytprov 03-05Aug2018, i Finland tränar man på Räv och det finns inget galler mellan räv och hunden.Vi har ingenstans att träna i gryt i Umeå så vi anmäler till prov utan föregående träning. Syftet med proven är att då vi har avelstikar vill vi se hela registret av deras arbetskapacitet och få fram vilka anlag respektive avelstik kan tänkas besitta.  Holly gick grytprov redan ifjol och fick då C35. Vi tyckte det var spännande och Holly tycker detta var jätteroligt. Väldigt taggad blev hon på ett sätt vi inte kunde ana! Iår reste Per över till Malax 2 dagar före provet för att hinna träna lite i tomgryt och det såg väldigt lovande ut. Det enda som kändes tufft var den intensiva värmen på över 25C. 

För att bli grytchampion krävs 2 godkända B prov med lägst 40P ( Maxpoäng är 44P), samt ett A-Prov.   Holly fick GK B-prov med 41P första provdagen! Andra provdagen gick Holly som tåget. Hon fick strålande omdöme och B43, bara ett poäng från max! Det var verkligen spännande den tredje provdagen, nu var frågan- skulle hon även klara sitt A-Prov? Vi såg på söndag morgon att Holly inte var lika intensiv som tidigare dagar. 5 dagar på rad i grytgångar och i denna tryckande värmme började nog ta ut sin rätt då Holly inte är tränad på detta. Hon fick vätskeersättning och återhämtningsmat men det är svårt att fylla på så det räcker. Holly kämpade på bra men som sagt inte med samma tryck som tidigare dagar och kom bara 2 poäng från ett GK A prov. Vi är så otroligt nöjda, detta var en spännande helg med många nya kontakter för Per och Holly. De åker över nästa år och är då laddade för A-Provet till max!

Senaste kommentarer

29.10 | 17:26

Hej Jag lovar aldrig bort valpar innan kullen är född, utan hör av mig till...

26.10 | 07:05

hej, är valparna som kommer att födas v47 redan tingade? eftersom ni svaarr ...

25.10 | 06:03

hej, vi söker en liten hane. Kan vi ställa oss i kö? Vi just förlorade vår älska...

17.10 | 16:15

Finns det valp kvar från Y-kullen? Vi letar efter en hane