Dagbok; SEP-DEC2016

30Dec2016 SKKs Bruksuppfödarpris

SKKs Bruksuppfödarpris är ett erkännande åt de uppfödare som i Sverige fött upp hundar som meriterat sig på bruks/jaktprov. Uppfödare kan erhålla priset flera gånger men får då ej tillgodoräkna sig poäng för hundar vilkas poäng tidigare utnyttjats.
Vi ansöker om SKKs Bruksuppfödarpris (BUP) för 2016. 2015 erhöll vi detta för oss så hedrande pris första gången!
Nu i år ser vi då vi summerar året att vi har ytterligare 9 hundar som tävlat så mycket att vi kan räkna på deras poäng och få ihop ytterligare ett BUP nu i slutet av 2016. De hundar som vi tillräknar oss tävlingspoäng för denna gången är: Q Examplariska Balder, Q Djungel Gruff, Q Hederliga Håkan, Q Härliga Herrman, Q Ihärdiga Izor, Q Iögonfallande Inez, Q Pompösa Jocko, Q Poppiga Jessie och Q Positiva Jizza. Vi är så otroligt tacksamma till er underbara valpköpare som håller det ni lovat då ni köpt valp från oss och tar ut era Quickmatch valpar åtminstone på ngn utställning och något prov, utan er hade vi ju aldrig nått hit! Stor, stor kram till er alla!!

26Dec2016: Vi planerar Strävhåriga Normaltax Valpar!

Vi planerar Strävhåriga Normaltax Valpar vår 2017. SEJ(d)CH,FIJ(d)CH, SEVCH,SEUCH Öllmans Jolly SE45343/2010 kommer att paras i nästa löp som beräknas bli Jan2017 med högt meriterad jakttaxhane. Intresserade jägare är välkomna att kontakta oss och gärna komma på personligt besök. Se mer på vår kennels facebook: quickmatch kennel

03Dec2016: Nytt Drevchampionat!

Öllmans Jolly  startade på Drevprov i Finland 03Dec2016 och knep nu sitt fjärde raka 1:a pris! Ansökan är insänt på hennes Svenska och Finska Drevchampionat!  Hösten 2017 ska hon starta även i Norge har vi planerat, men först ska hon hinna bli mamma under våren 2017.

31Okt2016: Älskade Fanny har lämnat oss i obeskrivlig saknad!

Mitt hjärta blöder och tårar strömmar.Vår Cavalier Fanny  har åkt in och ut på djursjukhus sedan 27Okt2016 och man misstänkte magsår alt Pancreatit. 29Okt valde veterinären att öppna buken och hittade då att något sitter fast i tarmen så det var stopp, efter op mår hon bättre! Fanny blev återigen dålig natten mot 30Okt. 40,5 i feber och orolig. Vi var hos veterinär för femte dagen i rad . De ultraljudade nu  buken, hon fick högdos antibiotika insatt då de luktade illa ur såret under magen. Veterinären som var helt underbar konsulterade med sina kollegor och trots risker ville de öppna buken för att kolla om det var värsta tänkbara scenario- en brusten tarm. Trots risker att återigen öppna buken bestämde vi att inget annat fanns att göra och veterinären informerade mig snabbt efter hon kommit in på OP att såret på tarmen gått upp och de ville hon skulle få somna in. Vi fick ta det overkligt tunga beslutet att låta henne slippa mer lidande och jag, Per, Rebecka, Niklas och Molly fick komma in i går kväll och prata med veterinär och ta ett fint avsked av älskade Fanny. Lilla tösen hade nyss fyllt 6 år. Hoppas det finns många rådjursklövar ute på ängarna hon nu vandrar. Saknaden är overklig, men hon har inte längre ont

27Okt2016; Ny DrevChampion!

SEUCH, SEVCH Öllmans Jolly har gått sitt tredje drevprov idag. Domaren föreslår återigen ett 1:a pris och det innebär att Jolly tar ut sitt på 3:e raka 1:a pris och nu kan utöka titlarna med SEJ(d)CH. Fantastiskt tycker vi för en tik som började injagning väldigt sent i sitt liv. Duktiga Per Gustafsson och Jolly

18Okt2016; Ny Drevprovs 1;a!

Per har idag gått Drevprov med Öllmans Jolly. Hon knep sitt andra 1:a pris efter bra drev på Rå! Jolly kom till oss 3½ år gammal helt oinjagad och hon har utvecklats starkt i höst. Sedan tidigare har Jolly 1:a på hare! Vi är så glada över denna vackra och duktiga tik

P-Kullens blivande stamtavla

15Sep2016 Valpar!

Quickmatch häftiga Holly- Hissmovallens Focus valpar har nu anlänt! 2 stora, starka pojkar. 340 och 345 g. De har mått bra i mammas mage 😍. Mamma och valpar mår hur bra som helst! Båda är bokade och de blivande ägarna har fått besked. Vi har inga valpbesök första 4-5 veckorna. Efter det går det bra att besöka oss. Nu ska vi valpmysa i helgen!

Nu har Holly 2 veckor kvar till beräknad valpning. Vill inte så gärna gå promenad, blir bara kortare rundor nu framöver då magen brukar växa ganska mycket på slutet.

07Sep2016: Hollys mage växer!

Nu är vi glada! NORD J(D)CH, SEVCH,FIVCH,SEUCH Quickmatch Häftiga Holly är bekräftat dräktig med SEJ(d)CH, SEUCH Hissmovallens Focus! Valparna beräknas till mitten av september. Vi ser med spänning fram emot denna kombination som har en gedigen jaktstamtavla med en härlig kombination av några av de bästa Norska/Svenska/ Finska blodslinjerna och därutöver topp exteriör.

Senaste kommentarer

29.10 | 17:26

Hej Jag lovar aldrig bort valpar innan kullen är född, utan hör av mig till...

26.10 | 07:05

hej, är valparna som kommer att födas v47 redan tingade? eftersom ni svaarr ...

25.10 | 06:03

hej, vi söker en liten hane. Kan vi ställa oss i kö? Vi just förlorade vår älska...

17.10 | 16:15

Finns det valp kvar från Y-kullen? Vi letar efter en hane