Dagbok; Nov-Dec2017

22Dec2017; Hilde är här!

Äntligen är vår Hilde el Ragnhild Timberfox Vom Eisenstein som kommer fr kennel i Tyskland hemma hos oss! 3 flygbyten, mängder med folk som ska klappa och tjut och larm, men hon klarade allt med bravur. Ny Svensk veterinärbesiktning krävdes  så även det klart och UA. Nu behöver jag inga julpresenter, inget kan bli bättre än Hilde ❤️

13Dec2017; Holly 6 veckor

Holly dgn 42

Holly dygn 42, 6 fulla veckor. Hon är betydligt mkt större än tidigare dräktighet så detta är spännande. Holly mådde dåligt i två veckor, men nu är aptiten tillbaka sedan en vecka och hon mår bra.

08Dec2017; Ny NORDISK drevchampion!

Idag firar vi det 5:e NORDJ(d)CH för Quickatchkennel uppfödd hund! Quickmatch Lojala Loke och duktiga husse Håkan Winblad hade igår en toppendag tillsammans med Stig-Göran som dömde Loke ute på Simskär (Åland) i en fantastisk miljö.
Loke drev som vanligt bra, full drevtid 86,5 poäng vilket också gav honom ett HP ( = Svenska Drevcertet)
Nu kan guldklimpen utöka sina tidigare titlar: SEJ(d)CH, NOJ(d)CH, SEVCH med Finskt jaktchampionat och därmed även NORDISK jaktchampion. Utöver detta har Loke CERT från utställning. Stort grattis till Loke och Håkan Winblad från stolta uppfödare!

04Dec2017; Öllmans Jolly

SEJ(d)CH, FIJ(d)CH,SEUCH, SEVCH Öllmans Jolly

I våras stod vår ögonveterinär Ingemar Bergdahl och hans fru Åsa på kö för tikvalp från oss. Ingemar är veterinär, jägare och jakthundsuppfödare påGråhund, de har också ägt tax. Vi kunde till vår frustration inte erbjuda dem tikvalp då vi av 11 valpar "bara" fick 3 tikar. Ingemars son Jonas har två taxar från oss och då vi skulle på semester i Juli erbjöd Ingemar och Åsa oss att de kunde ”låna” vår Öllmans Jolly. De bor i Armasjärvi och har stort jaktområde i Norrbotten.Ingemar har viltspårat med Jolly under sommaren och hon har mått som en drottning. I höstas frågade Ingemar om de fick behålla Jolly då allt fungerar så bra hos dem. Till slut värkte det fram hos oss att det bästa för Jolly är om hon får bo kvar hos Ingemar och Åsa som älskar henne gränslöst. Jolly sover i familjens säng, är med överallt och går på täta skogsturer! Jolly får nu dessutom mer Jakt än vi hinner erbjuda då Per har 3 tikar i samma ålder att jaga med och det blir tight med tid med heltidsjobb, många jaktprov och numera även domaruppdrag. Ingemar och Jonas har varit hos oss ihelgen på jakt och Jolly drev rådjur och hjort. Jonas unga tik Quickmatch Norrländska Norma drev också bra trots ganska mycket snö. Då Ingemar skulle åka visade Jolly direkt att hon skulle med honom "hem". Då vi i helgen sett Jollys beteende och hennes vänskap med sin ”nya husse” fanns ingen tvekan vilka hon ser som sin familj. Det känns för oss inte som Jolly lämnar oss utan vi kommer att fortsätta följa henne livet ut då vi har en närhet till Jonas som också bor i Umeå, och på så sätt även till Ingemar och Åsa!

03Dec2017; Ny Ögonlysning Jolly

Öllmans Jolly ögonlyst UA, 7½ år gammal.

24Nov2017; Första viltet för Ophelia

Quickmatch Oförglömliga Ophelia 1½ år drev idag hare som gick i pass. Ophelia är både duktig jakthund och vacker. Stort Grattis till husse, bra jobbat!

20Nov2017; Ny Finsk/Svensk Drev Champion!

Quickmatch Hurricane Holgers 3 åriga son, Klanklidens Akke har tagit en ny drev 1:a, så nu kan han titulera sig som svensk och finsk drevchampion. Stort grattis till ägaren Björn S.

07Nov2017; Ny Norsk DrevChampion med Drevcert!

07Nov2017  dömde domaren Terje Quickmatch Lojala Loke till ett 1:a pris med 52 poäng och drevcert på Sörtröndelags ordinarie prov (förslag till kollegiet).
Det innebär att Loke nu kan titulera sig Svensk och Norsk jaktchampion! Stort grattis till kanonprestation.

04Nov2017;Ny Finsk DrevChampion Quickmatch Milda Maxxa

Efter lite dramatik och simtur för både hund, domare och matte kan Quickmatch Milda Maxxa nu titulera sig finsk drevchampion!  Maxxa är bara 2½ år så detta var väldigt roligt.

Senaste kommentarer

29.10 | 17:26

Hej Jag lovar aldrig bort valpar innan kullen är född, utan hör av mig till...

26.10 | 07:05

hej, är valparna som kommer att födas v47 redan tingade? eftersom ni svaarr ...

25.10 | 06:03

hej, vi söker en liten hane. Kan vi ställa oss i kö? Vi just förlorade vår älska...

17.10 | 16:15

Finns det valp kvar från Y-kullen? Vi letar efter en hane