Dagbok; Jan-Dec2022

31DEC2022:

Summering av Wilmas första drevprovssäsong; Blott 1½ år gammal blev Wilma provvinnare på sin drevprovsdebut, ÖNTKs ordinarie drevprov, med 53P och 1;a Rå. Hon tilldelades tyvärr inte drevcertet då taxklubben sommaren 2022 tagit bort den prisvalören. Sedan följdes det av ett Ordinarie drevprov i Småland och föreslagna 47P, 1;a Rå. Utöver det har Wilma startat på två Drevprov (de som tidigare kallades rörliga prov). Här fick hon 45P på hare och ett 3:e pris då provtiden tyvärr tog slut då haren blev stött av folk och hundar som kom på drevlöpan. Otur då Wilma ganska säkerligen klarat sitt 1;a pris annars, hon är duktig på hare! Wilma har även ett prov med 3;e pris på Rå..

Wilma ställdes även ut och fick Excellent samt VG, men då hon bara var nyss fyllda 1 år på utställningarna har hon gott om tid på att utveckla sig mer då hon var ganska tunn vid tidpunkten för utställningarna.

Planen för Wilma till hösten-23 blir att knipa ett till 1;a pris i Sverige. Då blir hon både Svensk och Finsk DrevChampion. Sedan bär det av över till Norge. Slutmålet är att bli färdig Nordisk DrevCh och att sedan få bli mamma tidig vår 2024!


18Okt2022: Tia är konstaterat dräktig

Svensk DrevChampion Quickmatch Trygga Tia är parad med Svensk & Finsk  DrevChampion samt Svensk Viltspårchampion  Ängomdrevets Wild Mountain Caesar som är utsedd till Västmanlands Taxklubbs "Årets Hund" 3 år i rad. Han har även CERT från utställning. Caesar är av idealstorlek och med mkt bra päls. Ultraljud har bekräftat att Tia är dräktig. Valpar väntas Vecka 47.

25Sep2022: Valpar väntas v47!

Svensk DrevChampion Quickmatch Trygga Tia är parad med Svensk &Finsk  DrevChampion samt Svensk Viltspårchampion  Ängomdrevets Wild Mountain Caesar som är utsedd till Västmanlands Taxklubbs "Årets Hund" 3 år i rad. Hna har även CK med r-Cert från utställning. Caesar är av idealstorlek och med mkt bra päls

11April 2022; Z-Kullen är här!

11April 2022 födde Tyska Importen SEJCH,SEVCH,SEUCH Senia Vom Eisenstien 4 valpar. 3 Hanar och 1 tik. Senia har bra Drevresultat med bla 52Poäng och Drev-Cert. Pappa till valparna är halv Tysken SEJCH, SEVCH Quickmatch Lystrande Uffe, en hane med underbart temperament och en riktigt bra jakttax

01Apr2022; Y-Kullen 7 veckor och alldeles ljuvliga!

Rosa, Quickmatch Ca Yra

Hildes valpar är 7 veckor och växer så jämt och fint. Pigga, starka valpar. Alla är bokade och flyttar snart till sina nya hem spridda i Sverige. På bild Rosa, Quickmatch Ca Yra

19Mar2022;Quickmatch Tampande Theseus-Bästa Hane-2

Quickmatch Tampande Theseus-Bästa Hane-2 med Reserv Cert! Duktiga Daniel& Erica i Jättendal var på utställning i Östersund och erhöll Excellent, CK,Reserv Cert och slutade som Bästa Hane 2;a! Denna kull med T-valpar har riktigt bra exteriör, härliga storlekar och stark jaktlust. Flera av syskonen är nu jaktmeriterade, samt även utställnings/viltspårmeriterade. En riktig kanonkull!

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

10Feb2022; Hildes valpar är här!

Hildes valpar, 1 dygn!

Ragnhild Timberfox vom Eisenstein (Hilde) fick en hane och tre tikar med den Åländske hanen NORDJ(D)CH, SEUCH Lassos Caliber! Caliber har flertalet drevmeriterade syskon och har ett härligt psyke med utmärkt storlek. Vi ser verkligen fram emot denna kombination! Hildes pappa erhöll helt nyligt titeln CIT- dvs Internationell jaktchampion och är en Brun/ Tan mycket vacker utställningschampion

05Jan2022; Giotto Vom Eisenstein har meriterats för att erhålla titeln Internationell Jaktchampion!

Ragnhild Timberfox vom Eisensteins pappa Giotto Vom Eisenstein  har erhållit två st CACIT. Detta då han varit bästa tax på två internationella jaktprov! Giotto kan därför ansöka om titeln CIT, Internationell jaktchampion! Giotto är sedan tidigare Utställningschampion. 

02Jan2022; Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris!

Fantastisk finpost idag!

Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris instiftades år 1962 och är ett erkännande åt de uppfödare som fött upp hundar vilka meriterat sig på bruks- och jaktprov.

För 5:e året har Quickmatch Kennel tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris. Iår var det Quattro, Rajja, Ralf, Sigrid, Skimra, Texas, Tia och Ophelias resultat som räknades ihop för att på ihop poängen som krävs. Tack vare fantastiska valpköpare som håller vad de lovar och meriterar sina taxar fylls det på med nya hundar varje år. Stort innerligt tack till er alla som hjälper till så det blir en utvärdering på avelsmaterialet som använts under åren!

Senaste kommentarer

29.10 | 17:26

Hej Jag lovar aldrig bort valpar innan kullen är född, utan hör av mig till...

26.10 | 07:05

hej, är valparna som kommer att födas v47 redan tingade? eftersom ni svaarr ...

25.10 | 06:03

hej, vi söker en liten hane. Kan vi ställa oss i kö? Vi just förlorade vår älska...

17.10 | 16:15

Finns det valp kvar från Y-kullen? Vi letar efter en hane